Verrassend

Met de Cafféccino koffiebar van Trendconcepts kom je steeds super origineel uit de hoek.

Origineel

Met de Cafféccino koffiebar van Trendconcepts kom je steeds super origineel uit de hoek.

Gewoon Lekker

Met de Cafféccino koffiebar van Trendconcepts kom je steeds super origineel uit de hoek.

LAMBRETTA / LAMBRO 175 DELIVERY VEHICLE

Voor opbouw van onze mobiele koffiebar gebruikten we de Lambretta met een 175 cc motor. Dit type driewieler werd gebouwd in 1962 door de firma Innocenti. Dit motorvoertuig werd speciaal ontwikkeld om de steile hellingen naar de afgelegen dorpjes hoog in de bergen van Italie te voorzien van de nodige levensmiddelen.

Cafféccino koffiebar

Historiek

Cafféccino koffiebar

Vanaf 1953 produceerde Innocenti verschillende modellen waarbij de rijder steeds vooraan zat, de motor centraal geplaatst werd en een houten cargoruimte achteraan voorzien was.
De aandrijving gebeurt door een vaste cardan-as welke naar een differentieel loopt en de beide achterwielen aandrijft. Het eerste type de 125 FD werd al gauw opgevolgd door de 150 en de 175 LI.
Alhoewel de buitenkant niet zo zeer veranderd is zien we verschillende verbeteringen zoals horizontaal geplaatste cilinder met 4 versnellingen. Zelfs een achteruit versnelling is nu voorzien. De Lambro 175 heeft origineel een laadvermogen van 350 kg. Uiteraard hebben we de vering voor onze mobiele koffiebar moeten aanpassen om watertank en opbouw te kunnen dragen.

Later zijn er dan nog de modellen, type: 200 – 450 -500 en 550 ontwikkeld omdat dit een zeer populaire motor bleek te zijn. Van het type 175 LI zijn er in de 9 productiejaren 82.000 units gemaakt. Niet alleen in Italië maar ook onder licentie in andere landen. We zien leuke toepassingen van dit type “delivery vehicle” zoals vervoer van passagiers waarbij drie personen achteraan konden plaats nemen op een bank. Deze motor kreeg de naam “Giardinettas” (little garden) en werd in Rome ingezet tijdens de Olympische spelen van 1960 om het personeel mee rond te voeren in het Olympisch dorp.

Ooit heeft de stad New York een Lambretta omgebouwd als brandweerwagentje. Deze versie was een succes bij het redden van katjes uit bomen,…

Onze Lambretta is omgebouwd tot een mobiele koffiebar, onze Cafféccino beantwoordt volledig aan de moderne noden en normen. Is voorzien van een eigen watertank 150L, hydraulische dakbediening, kan aangesloten worden op netstroom 220v en heeft eigen interne LED verlichting.

Pin It on Pinterest

Share This